تاسیسات برقی ساختمان: انواع کلید و پریز
 
تاسیسات: در طراحی دکوراسیون داخلی خانه، اجزا و عناصر کوچکی وجود دارند که شاید حضورشان خیلی به چشم نیاید اما بودنشان ضروری و کاربردی است و شاید بتوانند علاوه بر کارآیی شان، بر زیبایی دکوراسیون داخلی خانه نیز تاثیر گذار باشند، یکی از این اجزا و عناصر کوچک کلید ها و پریز هایی هستند که در همه خانه ها به چشم می خورند، با چیدانه در ادامه این مطلب همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در رابطه با کلید ها و پریز ها به دست بیاوریم.
کلید ها و پریز ها
کلید و پریز ها
خب قبل از آن که بدانیم چه نوع کلید و پریزی برای خانه ما مناسب هستند، یا با انواع مختلف آن آشنا شویم، باید دقیقا خود کلیدها و پریز ها و کارآیی آن ها را بشناسیم. کلید ها و پریز ها از ابزار کنترل جریان برق هستند و حضور آنها در مدارات الکتریکی امری غیر قابل چشم پوشی است. به وسیله آن ها است که جریان برقی به راحت ترین شکل ممکن در اختیار ما قرار می گیرد پس می توان گفت که حضورشان در خانه بسیار مهم است.
انواع کلید های برق
کلید ها
کلید ها ابزاری هستند که به وسیله آن ها جریان برق مدار وصل یا قطع می شود، کلید ها دارای انواع مختلفی از جمله، کلید تک پل که از یک نقطه یک مصرف کننده را کنترل می کند، کلید دوپل که دو مصرف کننده را از یک نقطه کنترل می کند، کلید تبدیل یک مصرف کننده را از دو نقطه کنترل می کند و کلید صلیبی که امکان کنترل یک گروه مصرف کننده را از چند نقطه برای ما فراهم می آورند.
پریز های مختلف برای طراحی دکوراسیون داخلی خانه
پریز ها
وسیله ای هستند برای اتصال سیم ها در سیم کشی های ثابت و قابل انعطاف مانند دوشاخه لوازم برقی، پریز ها دارای انواع مختلفی مانند تک فاز یا سه فاز هستند که بر اساس نوع حفاظت دسته بندی می شوند، برخی از آن ها دارای اتصال به زمین بوده و برخی دیگر بدون اتصال به زمین هستند.
انواع و اقسام کلید های برق
حالا که راجع به کلید ها و پریز ها اطلاع اولیه را به دست آورده ایم، بهتر است که به سراغ انواع جدید تر کلید ها و پریز ها برویم و با آن ها نیز آشنا شویم.
کلیدهای برق مجهز به حسگر گرمایشی
کلید های لمسی یا کلید های مجهز به حس گرهای حرارتی
این کلید ها ظاهر زیبا تری نسبت به کلید های قدیمی دارند، این نوع کلید ها با حس گرمای دست و انگشتان فرمان قطع یا وصل شدن جریان برق را صادر می کنند، این کلید ها که به کلید های لمسی مشهور هستند، بیشتر در تاسیسات خانه های هوشمند مورد استفاده قرار می گیرند.
کلیدهای مجهز به حسگر حرارتی
کلید های مجهز به حس گرهای حرکتی
این کلید ها برای صرفه جویی در مصرف انرژی بسیار مناسب هستند، چرا که با توجه به حضور افراد در فضا روشن می شوند و با خارج شدن فرد از فضا خاموش ، بنابر این اگر در زمینه خاموش کردن چراغ ها آدم فراموش کاری هستید، این نوع چراغ ها برای هم مقرون به صرفه و هم مناسب تر هستند.
انواع کلید های تایمری
کلید های تایمری
کلید های تایمری هم که کاربردشان بیشتر در محل هایی چون مسیر راه پله حیاط یا پشت بام است که نباید چراغ دائما روشن بماند در زمان های مختلفی قابل تنظیم هستند و با توجه به نیاز شما از روی دستگاه تایمری که به آن متصل می شوند تنظیم می گردد .
کلیدهای مدرن برای فضاهای داخلی خانه
کلید های مدرن
بعضی از کلید های مدرن به این صورت تنظیم می شوند که روی هر کلید برای یک اتاق قسمت های مشخصی را می توانید تعریف کنید؛ مثلا یک کلید چهار بخشی که یک قسمت آن به چراغ بالای تخت مربوط می شود یک قسمت آن چراغ بالای در ورودی را به همین شکل تنظیم کنید تا تنها با استفاده از نزیک ترین کلیدی که در اطاقتان هست بتوانید نور تمام اتاق را تنظیم کنید.
پریز هایی با ورودی های مختلف
پریز هایی با ورودی های مختلف
در زمینه پیشرفت، پریز ها نیز از کلید ها جا نمانده اند و آن ها هم نسبت به گذشته تفاوت های بسیاری کرده اند، در گذشته پریز ها فقط دارای یک ورودی برای دوشاخه ها بودند، اما پریز های جدید با انواع ورودی ها دسترسی شما را به مرکز اطلاعات و تلفن و اینترنت و انواع ورودی های داده ها آسان می کند.
کلید و پریز ها در طراحی دکوراسیون داخلی خانه
کلید ها و پریز ها در طراحی دکوراسیون داخلی
در گذشته کلید ها و پریز تنوع کمی داشتند، شکل های شان ساده بود و طیف های رنگی کمی را در بر می گرفتند، اما امروزه ما شاهد تنوع بسیار خوبی در طراحی کلید ها و پریز ها هستیم که به راحتی می توانیم نوع مناسب با طراحی دکوراسیون داخلی خانه مان را انتخاب کنیم. فقط کافی است تا به هماهنگی رنگی کلید ها و سبک طراحی آن ها با دکوراسیون داخلی منزل مان توجه کنیم.
منبع: چیدانه